Svenskar som blivit kända inom segling

 

Sverige kan också. Vi har bland annat två stora namn inom seglingen. Den ena är Magnus Olsson, och den andra är Roger Nilsson.900px-Magnus-Olsson

Per Magnus Bertil Olsson föddes den 4:e Januari 1949 i Stockholm, och dog den 20:e April på Lanzarote i Spanien. Han var en svensk professionell seglare. Det var flera seglingsevenemang som han var med och tävlade i. Bland annat deltog han i America Cup och Whitbread Round The World Race/Volvo Ocean Race. Magnus seglade jorden runt med Volvo Ocean Race hela fem gånger, innan han blev skeppare för en egen besättning på Eriksson 3. Han avled på ett sjukhus på Lanzarote av en stroke.

Roger Nilsson föddes den 5:e Mars 1949.

Här har vi en mångsysslare. Dels är han svensk läkare, har även i flottan en titel som reservofficer, samt tävlingsseglare. Roger1200px-Volvo_Ocean_Race_2009b har seglat flest gånger av alla svenskar jorden runt.

Han ha seglat sju gånger i Whitbread Round The World Race/ Volvo Ocean Race, varav fem har han genomfört. Han har även år 2007 gett ut en bok som väckte stor uppmärksamhet. Den heter “Mot stormens öga” och skildrar problemen kring sexmissbruk.