Inspirerande seglatser


När ett nytt år nalkas påminns många människor om drömmar som de av olika anledningar aldrig har förverkligat. Trots att en seglardröm kan vara väldigt realistisk kan den också kännas alltmer ouppnåelig när åren smyger sig på. Kanske har drömmen skjutits upp i väntan på sparkapitalet som alltid går till något viktigare eller mer akut. Ibland delar inte livskamraten det där brinnande intresset för båtlivet och den böljande oceanen. Misströsta inte, det finns fortfarande tid att jaga dina drömmar till horisontens yttersta gräns. Läs mer här om hur du prioriterar rätt!

Låna till seglatsen


Ska vi nu prioritera det där allvarliga samtalet om att leva livet fullt ut, är det på tiden att du funderar på vad du faktiskt vill ha ut av existensen innan den har passerat. Många människor skjuter upp sina drömmar och tänker att det finns gott om tid att uppfylla dem senare, men frågan är om inte fler av oss skulle välja att leva livet som om den allra sista dagen redan var här. Ställ dig frågan vad du skulle göra i detta nu om du visste att sanden i timglaset höll på att rinna ut. Människor som har mist när anhöriga tidigt i livet lever med smärtan och vissheten att de skulle ha fångat ögonblicket i flykten och samlat de där guldkornen när de fanns inom räckhåll.

Inspiration

När du överväger allt det praktiska inför din egen seglats kan du passa på att läsa om andras äventyr på de sju haven. Läs om människor som har uppfyllt sina drömseglatser och passa på att bestämma dig för om du vill segla i Medelhavet, korsa Atlanten eller bege dig ut på en världsomsegling. Varje seglats är unik på sitt eget sätt men det alla har gemensamt är människor som har bestämt sig för att sätta segel och följa drömmen dit vindarna bär. För att komma dit behöver du prioritera rätt. Prioritera ditt liv, dina drömmar och din tid på jorden! Ta ut de där extra semesterdagarna, ta tjänstledigt och sätt upp en budget. Att följa sina drömmar behöver inte betyda att du måste inhandla en egen katamaran eller bli vårdslös med pengar.

Planering

Kom ihåg att bara för att det kan kännas impulsivt att bestämma sig för att realisera den där gamla seglardrömmen behöver du ändå ha huvudet på skaft och planera äventyret nogrannt. Alltifrån hur mycket pengar som ska lånas till beslut om du ska segla på egen hand, hyra eller köpa båt samt om du ska ge dig ut på en gemensam seglats tillsammans med andra behöver övervägas. Vart ska du segla och hur länge ska du vara borta? Gör en lista över saker som du måste planera och kolla upp. Vänta inte längre! Om vi ska vara ärliga, vad väntar du på? Nu är det dags för dig att kasta loss och ge dig ut på ditt livs äventyr!