Lägg tak på båtboden

Om du bor vid havet kan du förvara din båt i en traditionell sjöbod, vilket ställer särskilda krav på underhåll. Träfasader är den vanligaste typen av fasad i Sverige men behöver underhållas på grund av våra bistra väderförhållanden. Det krävs en noggrann tillsyn för att undvika besvärliga situationer. Förutom att underhålla fasaden är det också viktigt att lägga ett tak som håller för väder och vind.

Hos Villatakspecialisten hittar du takläggare med hög expertis i Stockholmsregionen. Det är viktigt att ha ett stabilt tak på din sjöbod, annars kan det uppkomma stora skador på själva boden men också på båten. Många faktorer påverkar valet av material och ytskikt vid takläggningen. Det ligger därför en trygghet i att anlita erfarna takläggare som ger dig lång garanti.

Byggde om sjöboden

Genom att underhålla din sjöbod får du många nya möjligheter. Hasse och Barbro ägde tidigare en fallfärdig sjöbod som hade stått tom i många år. Familjens brygga har sitt läge precis intill, därför passade de på att konvertera sjöboden till en stuga som fyllde flera av deras behov. Hasse, vars fritidsintresse är att snickra, gjorde själv en ritning som visade hur den nya sjöboden skulle se ut. Han använde sig av fönster som han tagit tillvara från ett äldre rivningshus. Paret är nu mycket nöjda med stugan som är en enkel konstruktion, men för att resa tak och väggar krävdes hjälp.

Sjöstugan är byggd i en smart konstruktion med enkla sektioner. För endast 7 000 kr kunde Barbro och Hasse framställa boden, där de nu fiskar, äter lunch och sover middag samtidigt som de lyssnar på det sköna vågskvalpet. Deras bostadshus ligger endast 200 meter från sjöstugan som saknar elektricitet. När tak och väggar var resta och vitmålade byggde paret till väggfasta bänkar och satte i fönstren. Här kan de sitta och äta lunch när solen är stark samt spela spel när det är regnigt ute. Vid bordet får det plats åtta personer utan trängsel. När andan faller på brukar de fiska och njuta av kräftor. Medan de väntar på att betet i burarna ska nappas på tar de sig en lur på bänkarna i boden.