Välj miljövänliga transportmedel som segelbåt och elbil

Klimatförändringar och miljöförstöring utgör ett växande hot mot hela samhället. Lyckligtvis finns det hopp om att rädda världen om varje person gör vad den kan för att minska koldioxidutsläppen. Ett första steg är att välja mer miljövänliga transportmedel som segelbåt framför motorbåt och elbil framför bensinbil.

En segelbåt har fördelen att inte bara vara mer miljövänlig än en motorbåt, utan är också tystare eftersom den kan drivas av vinden. Eftersom den drivs av vinden kommer du inte heller känna någon lukt av bensin när du seglar. Vinden är nämligen 100 procent ren och luktar ingenting. Detta innebär att du kan njuta mer av det stillsamma vattnet och den ljuvliga vinden.

I likhet med segling slipper du även buller och lukt om du använder en båt eller bil som är eldriven. Eldrivna fordon förorenar inte och är mycket tystgående, så du kan göra hur många turer som helst utan att oroa dig för din miljöpåverkan.

Fantastiska fördelar med eldrivna bilar

Det finns stora fördelar med att välja elfordon som transportmedel. När det gäller elbilar producerar de noll utsläpp eftersom de drivs av ett batteri och inte har något avgasrör. Jämfört med en bensin-/dieselbil producerar en elbil under hela livslängden upp till 30 procent mindre växthusgaser. En elbil är också billigare att underhålla eftersom den har färre rörliga delar än en vanlig bensin-/dieselbil. Ju färre rörliga delar som finns desto mer sällan måste bilen lämnas in för service och underhåll.

Dessutom behöver du inte vara orolig för att laddningen ska kosta mycket pengar. Numera finns det riktigt smart elbilsladdning som automatiskt laddar batteriet vid vissa tidpunkter när elpriset är som billigast. Genom att dra nytta av att elpriset är rörligt kan Tibber-appen styra elbilsladdningen automatiskt mot dessa tider på dygnet. Denna variation på elpriset beror på att elnätet belastas olika mycket under dygnet. Tibber-appen har flera smarta funktioner som du har nytta av: laddningshistorik, lastbalansering och batterinivå. Till exempel innebär laddningshistorik att du enkelt kan se hur din elbil har laddats över tid och till vilket elpris. Batterinivå-funktionen låter dig se laddningsstatus för batteriet i din elbil och om smartladdning är aktiverat eller inte.

För att veta mer om Tibber-appen och om fördelarna med smartladdning är det bara att registrera dig för deras nyhetsbrev. Gör ett besök också på Tibbers hemsida för att kika på sortimentet av laddboxar, laddkablar och tillbehör.