Segelbåt på öppet hav

Segla i Kroatien

För den som vill segla i Kroatien finns alla möjligheter. Här erbjuds det möjlighet att njuta av segling både för den erfarne seglaren och den mer orutinerade. Kroatien har ett härligt väder för segling. De varmaste månader juli och augusti kan nästan bli för varma med närmare 30 grader som medeltemperatur. Väljer man att åka i juni eller september hamnar man istället på runt 25 grader. Naturen är vacker var man än väljer att lägga till och Kroatien har många pärlor längs med kusten att erbjuda. Priserna är bra jämfört med många andra länder och en middag kostar sällan över 100:-. Många som varit i Kroatien säger att maten är fantastisk. Fiske tillhör en av de större näringarna i landet och att äta fisk ska vara sagolikt gott.

Kroatien erbjuder något för alla

Katamaran ute på havNär det kommer till att välja sätt att segla på i Kroatien finns det något för alla. För den erfarne seglaren går det att hyra en katamaran veckovis och segla själv. Det är relativt dyrt, men nöjet av seglingen och man får verkligen valuta för pengarna. Friheten av att kunna segla själv är fantastisk. För de mindre rutinerade går det att hyra segelbåt tillsammans med andra och ha skeppare och besättning med. Det här kan vara mer lämpligt för det flesta. För den som vill lära sig mer om segling kan man passa på att gå en seglingskurs. Kom bara ihåg att packe med eltandborste och andra bra saker.

En uppskattad pärla i Medelhavet

Kroatien blir ett mer och mer populärt resmål. Faktum är att det har varit ett av de populäraste resmålen de senaste åren. Speciellt när det kommer till segling. Det är inte så konstigt då landet har mycket att erbjuda. Turismen är inte så stor ännu och landet i sig är helt fantastiskt. Dessutom är priserna helt klart konkurrenskraftiga och turister får mycket för pengarna även om det blivit något dyrare på senare år.