Segling för avkoppling eller spänning

 

Segling passar som sagt nästan alla människor. Man får bara tänka ur vilken roll som passar en bäst. Kanske är du den som helst bara åker med, och som kan lägga dig och sola uppe på däck. Ja, men då ska ni satsa på segling som en underbar och avkopplande semester.

Men om du är den som önskar känna vinden i håret och fart, samt spänning. Då kanske det passar dig som fisken i vattnet att istället tävla inom segling. Leta upp ett lämpligt team och börja träna redan idag.

Även ni som semesterfirare har ju en del att tänka på. Även om det ser så avslappnat och enkelt Senior Sailing Instructor Giving Advice Aboard Yachtut på film, och ack så romantiskt, så ser inte verkligheten riktigt likadan ut.

Det underlättar oerhört om båda i ett partnerskap har god kunskap i segling. Då kan båda hjälpas åt på ett annat sätt under själva segel turen. Man bör även ha god kunskap i säkerhet när man är ute på havet/sjön. Använd dessutom alltid flytväst.

Om ni har barn med på turen så är det ert ansvar att även de vet hur man ska bete sig på en båt.

Om ni har dessa grunder, då är det bara att börja fundera på vilken typ av segelbåt som ni vill ha. Hur stor ska den vara? Ska den vara anpassad för fart eller för att vara mer bekväm. Det finns ju ett antal modeller att välja på. Här kan ni kika lite, så får ni lite överblick över hur de vanligaste segelbåtarna är konstruerade. Sen hittar man lättast den modell som man önskar genom att söka på nätet.