Tävla inom segling

 

Segling kan som tidigare nämnts ha flera syften. Då människan är så tävlingsinriktad, så är det knappast förvånande att tävlingar även uppkommit här.Close up of rowing team race

Det var redan år 1851 som den första kappseglingstävlingen anordnades. Vilket i sig innebär att denna stora tävling till och med är äldre än den moderna olympiaden. Tävlingen har namnet Americas Cup.

I denna tävling kan man då vinna en gigantisk silverpokal. Dock har det visat sig att den är faktiskt svårare att vinna än alla OS-grenar. Endast fyra länder har genom tiderna lyckats vinna den. Dessa länder är: USA, Australien, Nya Zeeland och otroligt nog Schweiz.

Denna tävling är uppdelad i tre tävlingar. Först kommer förtävlingen Louis Vuitton Acts, som sedan följs av Louis Vuitton Cup. Sist kommer då finalserien Americas Cup Match. Där möter vinnaren av Louis Vuitton Cup den regerande mästaren.

Detta är idag en mycket prestigefull tävling. För att ställa upp här, och ens ha en rimlig chans, så krävs oerhört mycket träning. VRegattaarje båt måste ha ett rutinerat och mycket samspelt lag. Det är en förutsättning för att det ska fungera att alla i laget kan lita på att alla vet vad de gör. De måste även ha en otrolig timing i de olika momenten. Detta innebär även i praktiken att om man av någon anledning måste byta ut en eller flera i laget (strax innan tävlingen), kan detta få ödesdigra konsekvenser för resultatet.

Om detta ändå skulle vara ett mål för dig att nå upp till, då finns inga genvägar. Först ska du skaffa kunskap, sen hitta ett lämpligt lag. Tillsammans kan ni sedan med mycket hårt jobb, arbeta er upp till denna tävling.